Crimson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse och förmedla relevant innehåll. Genom att använda sidan godkänner du detta. Läs vår cookie- och integritetspolicy.

Miljöpolicy

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra verksamhetens miljöarbete bortom krav och lagstiftning. 
Läs även vår Återvinningsguide för information om hur du sorterar våra förpackningar.
 
  • Producerat i Sverige. Vår verksamhet är tillståndspliktig under Miljöförvaltningen som innebär hårda krav och kontroller. Avfall från framkallning och tryckeri hanteras av SRV som är certifierade enligt miljöstandard ISO 14001 och kvalitetscertifiering ISO 9001. Inga kemikalier från framkallningsprocessen och vårt tryckeri släpps ut i avlopp. 
 
  • Förbrukade kassetter från bläckstråleskrivare skickas tillbaka till leverantören som har producentansvar för hantering och återvinning. 
 
  • Vi har ett eget reningsverk. I framkallningsprocessen hamnar rester av silver, blek-fix och framkallare i sköljvattnet. Vårt egna toppmoderna reningsverk renar sköljvattnet från silver och restkemikalier innan det når avloppet. Vattnet från reningsverket kontrolleras kontinuerligt med vattenprover för att säkerställa kvalitén. 
 
  • Vi återvinner förbrukningsmaterial som kartong, trä, plast och metall.   
 
  • Vi strävar efter att använda miljömärkta produkter i vår verksamhet. 
 
  • Vi åtar oss att ständigt bli bättre på att effektivisera transporter från oss och våra leverantörer. Vi lagerför stora delar av vårt produktionsmaterial för att undvika frekventa och onödiga transporter.

 

 

Made in Sweden

Stöd ditt lokala fotolabb. Alla våra produkter tillverkas i vårt labb i Stockholm. Därför kan vi hålla högsta kvalitet med kortare leveranstider och mindre transporter. Läs mer om vad vi gör i coronatider Läs mer om vårt miljöarbete